Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kórházak - Budapesten kívül képes leírás - Egészség.tlap.hu
részletek »

Kórházak - Budapesten kívül - Egészség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: egeszseg.tlap.hu » Kórházak - Budapesten kívül
Keresés
Találatok száma - 18 db
Balatonfüredi Szívkórház

Balatonfüredi Szívkórház

A balatonfüredi Állami Szívkórház története visszanyúlik a XVIII. századba, amikor az 1716. évi tihanyi apátsági birtokösszeíráskor beírják, hogy Füreden savanyúvizek vannak. A kórház helyén Tenkovits Miksának másfél holdas telke volt, ezen fakadt az a forrás, melyhez fürdőházat építtetett és 10 fürdőkádban kazánnal melegített savanyúvízben biztosított fürdést a vendégeknek. Halála után özvegye 1741-ben eladta a fürdőt Schuster József orvosnak, aki azt haláláig, 1748-ig üzemeltette. 1749-ben örököseitől bérbe vette az egész területet Lécs Ágoston tihanyi apát, aki a szerződésben közölt leltár szerint ' ... fürdőházakat, azokban lévő üstöt vagy vízmelegítő rézfazekakat, fürdőkádakat...' vett át. 1759. július 30-án Lécs apát véglegesen megvásárolta az özvegytől az ingatlant és 7 kisebb fürdőházzal, 23 fürdőkáddal megvetette az alapját a savanyúvízi gyógyhelynek. Ezen a kis telepen 1765-ben épült fel az első épület, az ún. Fürdőruház a mai kórház keleti szárnyán...

Csípőprotézis és egyéb ortopédiai sebészet

Csípőprotézis és egyéb ortopédiai sebészet

Dr.Domán István Ph.D. külföldön szerzett ortopéd sebészként tapasztalatit professzionálisra fejlesztve alkalmazza az itthoni betegei gyógyulása érdekében. A sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező főorvos, modern technológiákat alkalmaz az ortopéd gyógyítás terén, melynek segítségével a gyógyulási folyamatokat is sikeresen meggyorsítja. A páciensek számára a gyógyulás és felépülés rövid időn belül lezajlik. Csípőprotézisek behelyezése valamint térdízületi kezelések, valamint a térdkalács felépítése sebészeti eljárásokkal mind mind életminőség javító beavatkozások.

DEOEC Ortopédiai Klinika

DEOEC Ortopédiai Klinika

Az Ortopédiai Klinikán a következő betegellátó tevékenységek folynak: - Gyermekkori szűrővizsgálatok (csípőficam, gerincferdülés, tartáshibák) - Mozgásszervi betegségek ellátása (csípő, térd, boka, láb, váll, könyök, csukló, kéz, gerinc) - Reumás betegségek ellátása - Baleset utáni állapotok kezelése - Gyógyászati segédeszközökkel történő ellátás és a használat betanítása Bekerülés az intézménybe: Klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátó tevékenységet is folytat. Az ortopédiai szolgáltatás igénybevétele beutalóköteles és előjegyzés alapján történik, de a sürgős eseteket előjegyzés nélkül is ellátjuk. Beutalót a háziorvos vagy más szakrendelés orvosa adhat.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet

Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet

A Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Békéscsaba, valamint vonzáskörzete lakosságának egészségügyi ellátásában központi szerepet tölt be. Békéscsaba és környéke nálunk keres gyógyulást. Fenntartónk, tevékenységünk stratégiai alapelveinek meghatározója Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A hazai egészségügyi rendszer átalakulásának nem mindig egyszerű időszakában is folyamatosan bővülő és korszerűsödő eszközparkkal, felkészült és elkötelezett szakemberekkel várjuk betegeinket.

Fejér Megyei Szent György Kórház

Fejér Megyei Szent György Kórház

Célunk, hogy az itt található információk alapján jobban megismerje intézményünket és hasznos tanácsokat kapjon kórházba kerülése esetére. Várjuk szíves észrevételeit weboldalainkkal kapcsolatban. Postai úton: Fejér Megyei Szent György Kórház - Informatikai Igazgatóság 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3.

Kaposi Mór Oktató Kórház

Kaposi Mór Oktató Kórház

Küldetésünk A Kaposi Mór Oktató Kórház hagyományai és folyamatos megújulása révén a Dél-Dunántúli régió egyik vezető egészségügyi intézménye, ahol a korszerű gyógyító munka mellett kiemelt feladat az oktatás és a kutatás. Szolgálat Az intézményünket megtisztelő emberek egészségügyi ellátását a legmagasabb szinten biztosítjuk. Alázattal, törődéssel, a gondoskodás és a segítségnyújtás eltökélt szándékával végezzük mindennapos munkánkat.

Kecskeméti Megyei Kórház

Kecskeméti Megyei Kórház

Küldetésünk, hogy a hozzánk forduló betegeket emberséggel, a legmagasabb színvonalon gyógyítsuk, és szakmai tudásunkkal hozzájáruljunk honfitársaink egészségkultúrájának fejlesztéséhez. Feladatunk súlyponti kórházként a Kecskemét és körzetében élő, illetve a hozzárendelt területen élő emberek teljes körű fekvő- és járóbeteg szakellátása.

Markusovszky Kórház - Szombathely

Markusovszky Kórház - Szombathely

Intézményünk a Vas Megyei Markusovszky Lajos Általános, Rehabilitációs és Gyógyfürdő Kórház, Egyetemi Oktatókórház, Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (rövidített név: Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt.) 1929-ben létesült. Ugrásszerű fellendülést jelentett a megye és Szombathely város, sőt az egész Nyugat-Dunántúl egészségügyi ellátásában. A kórházat alapító nagy formátumú kórházszervező, dr. Pető Ernő tudatosan épített tömbkórházat. Az akkori felfogásnak megfelelően csupán az elme-ideg és fertőző betegeket különítette el. Elvi ellensége volt a pavilonrendszernek. Csak a későbbi fejlődés tette elkerülhetetlenné, hogy a kórház-rendelőintézet 6 telephelyen, 21 pavilonban működjék.

Mátrai Gyógyintézet

Mátrai Gyógyintézet

A Mátrai Gyógyintézet mátraházai egységének építési munkálatai az 1924-ben megalakult Tuberculosis Elleni Küzdelem Országos Bizottságának kezdeményezésére 1927 nyarán kezdődtek meg. Az építkezés befejezését követően 1932 június 15-én nyílhatott meg Közép-Kelet Európa legmodernebb és Magyarország legnagyobb közegészségügyi intézménye, a Mátrai Magyar (Királyi) Gyógyintézet mely a korabeli férőhely kapacitásokhoz mérten kiugróan magas, 300 ágyas befogadó képességgel várta a TBC-ben és egyéb légzőszervi megbetegedésben szenvedőket.

Hirdetés
MÁV Kórház és Rendelőintézet - Szolnok

MÁV Kórház és Rendelőintézet - Szolnok

Intézményünk a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet 1963-tól 1967-ig épült. Az építéshez hozzájárult a vasutasok 1 % - os Önkéntes Támogatási Alapja. 1967. július 9-én a Vasutasnapon nyitotta meg a betegek előtt. A Tisza és a Zagyva torkolatától nem messze, szép, zöld övezetben található. Ma 269 ágyon látunk el fekvőbetegeket. A járó-beteg szakellátás 16 szakterületen fogad pácienseket.

Pantaleon kórház - Dunaújváros

Pantaleon kórház - Dunaújváros

Dunaújváros és környékének súlyponti kórházaként Közel 120 ezer ember egészségéért felelünk. Sokan keresnek fel bennünket a tágabb régióból is, Dunaföldvárról, a Duna túloldaláról, Solt környékéről. Az elmúlt évek fejlesztéseinek, beruházásainak köszönhetően a folyamatos sürgősségi ellátás mellett széles szakmai spektrumban kínálunk gyógyító szolgáltatásokat, rehabilitációs és ápolási lehetőségeket betegeinknek.

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

A Győri Kórházért Alapítványt 1996-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy adományaival segítse a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház munkáját és tudományos kutatásait. Ennek a munkának a folytatásához kérjük az Ön támogatását! Adója 1%-ának felajánlásával Ön is sokat tehet azért, hogy magasszínvonalú ellátást biztosíthassunk betegeinknek.

Szent Borbála Kórház Tatabánya

Szent Borbála Kórház Tatabánya

A Vértes és a Gerecse hegység hajlatában a bányászatnak köszönhetően alakult ki a város Tatabánya. A bányászok igénye nyomán épült fel az első kórháza, amelynek a fejlődése hosszú évtizedekre elválaszthatatlan volt a szénbányászattól. A fekvőbetegellátás biztosítására a bányatársulat 1898-ban kezdte el a kis bányakórház építését, amely 1900. december 17-től, a belügyminiszter engedélyével kezdte meg működését. Az épület az ótelepi piactéren, a Napsugár Kisáruház mellett állt, és az akkori leírások szerint 50 ágyra rendezték be. Sebészeti, belgyógyászati, valamint fertőző kórteremmel létesült. Az épületben volt világítás, vízvezeték, fürdőszobák. A kórház a maga idejében korszerű, modern intézménynek számított. Az ellátást tovább bővítették egy járványkórházzal (1909.) és egy gyógyszertárral. 1911-re a lakosság száma olyan mértékben megnövekedett, hogy a kórház a bányászfalu és a környező falvak bányászainak igényét már nem tudta kielégíteni...

Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján

Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján

Szent, Lázár, Megyei, Kórház, Salgótarján, egészségügy, gyógyítás. A Szent Lázár Megyei Kórház a Karancs és a Salgó hegyek lábainál, festői környezetben elterülő, Nógrád megye meghatározó, európai színvonalú egészségügyi intézménye. A kórház missziója: biztonságos, emberbarát környezetben, korszerű, magas színvonalú betegellátás, és a munkatársaink megbecsülése. Legfőbb céljának tekinti a tevékenységi körébe tartozó feladatok hazai és nemzetközi minőségi és környezeti követelményeket egyaránt kielégítő, ennek megfelelő színvonalú ellátását.

Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza

Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza

ntézményünk feladata az ellátási körzetébe tartozó betegek járó és fekvőbeteg ellátása, amely magában foglalja a gyógyítást, a megelőzésben és a rehabilitációban való részvételt. A betegellátás technikai feltételeinek folyamatos fejlesztése, a munkatársak szakmai képzése és minőségügyi felkészítése biztosítja a vevőink igényének megfelelő szolgáltatást. A vezetőség célja, hogy valamennyi dolgozó munkája során feleljen meg az európai normáknak, a törvényeknek, betegeink jogos elvárásainak és a szerződéses követelményeknek. Alapvető célkitűzésünk folyamatosan és megbízhatóan jó minőségű, megkülönböztetés nélküli, az emberi méltóságot tiszteletben tartó betegellátás biztosítása.

Veszprém Megyei Kórház

Veszprém Megyei Kórház

Az intézet 1829. szeptember 26-án kezdte meg működését, 12 ággyal. E napon állt munkába Tiringer Ignác sebész, évi 300 forint fizetéssel és a szükséges tűzifa biztosításával. Az intézmény irányítási teendőit Puchly Ignác megyei főorvos látta el. A városnak az intézményre nem volt gondja, az fenntartotta magát az alapítványi kamatokból. Az 1842. ápr. 22.-i tanácsi ülésen a nemesi deputáció kifogásolta a Polgári Betegház cím használatát, sokallták a seborvos évi 350 forintos fizetését, javasolták továbbá az épület eladását, vagy kisebb épületre cserélését. Ettől az időponttól az intézmény a Városi Betegház címet viselte.

Visegrádi Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő

Visegrádi Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő

A Fővárosi Önkormányzat Visegrádi Rehabilitációs Szakkórháza Dömös és Visegrád között, a Dunakanyar középpontjában található, természeti környezete, mikroklímája páratlan lehetőségeket ígér. A mintegy 36 hektárnyi terület a Duna partján húzódó 11-es számú fő közlekedési úttól a hegy gerincéig terjed É - D irányban, keletről a Lepence-völgy, nyugatról pedig egy út határolja. Tehát a Pilisi Parkerdő bioszféra rezervátumának szívében helyezkedik el. A külön álló kórház háromszintes, jelenleg 230 ágyat befogadó épülete közel 100 éves, melynek egyes részei a közelmúltban felújításra, átépítésre kerültek. A parkban található egyéb épületek részben a kórházat kiszolgáló egységek, részben személyzeti szállást-lakást biztosítanak.

Tuti menü